Kommer fiskar också till himlen när de dör?

130302_100_2473

Söta goa Stor-Botte… min favorit bland alla mina fiskar… den enda i alla våra tre akvarier som jag verkligen önskade skulle överleva, var den som dog…  😦

Vi gjorde ett fatalt misstag. Vi tänkte inte på att tillföra extra syre när vi flyttade över alla Botiorna till vårt lite mindre 125 liters akvarium, medan vi tömde deras stora akvarium som vi flyttade över till nya lägenheten.

Mindre än ett dygn efter överflyttningen till 125:an från 240:an var Stor-Botte och vår söta siamensis döda och övriga fiskar låg uppe vid ytan och flämtade efter syre. Vi ville dem så väl, men genom obetänksamhet så dödade vi dem…

Söta lilla Stor-Botte… hoppas att du inte fick lida allt för mycket.

Trots allt… jag är tacksam för att de flesta överlevde. Men är det inte konstigt att de två jag tyckte mest om, var de som dog?

Annonser

~ av ÅsaV på 28 december 2013.

2 svar to “Kommer fiskar också till himlen när de dör?”

 1. Men Åsa, så tragiskt 😦 Så ledsen jag blir för er skull. Vilken tur ändå att de flesta överlevde.

  Tröstekram Anita

  • Tack, vad gullig du är! 🙂
   Övriga praktbotior verkar däremot inte särskilt ledsna över att en av de stora honorna försvann… det är full fart i akvariet och en helt annan dynamik än tidigare i gruppen. Rätt intressant att observera dem faktiskt.

   De är alldeles tossiga och nästan dansar när de leker med varandra i vattnet. Dessa lekar hade de förut också, men inte i närheten av hur intensivt de håller på nu. Jag måste filma dem någon gång… Jag hör också andra ljud än de vanliga knäppningarna de kan göra. Det låter som gnisslande pip på väldigt hög frekvens. Spännande, för det har jag aldrig sett någon skriftlig information om någonstans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: