Härliga vår!

130420_100_3111

ÄNTLIGEN är våren här… som  jag längtat! Den bästa tiden på året, då allt är i kommande. Tussilagon finns nu överallt och lyser upp de gråaktiga fjolårsbackarna.

130420_100_3114

Ett annat säkert vårtecken är när Tofsviporna anländer. Jag älskar deras läte och fladdriga flykt… De är inte så lätta att fånga på bild i luften, eftersom de girar så ostrukturerat och snabbt då de jagar varandra. Men några försök gjorde jag igår.

130420_100_3185

Ute på Bälinge Mosse står åkrarna fulla av vatten, till måsarnas stora glädje. En och annan trana syntes också gå och beta sida vid sida med rådjur och dovhjort.  De såg ut som gamla vänner där de sakta rörde sig tillsammans längs skogskanten i  sin jakt på föda. Ett fågelsträck med kanadagäss flög förbi och framför vår bil som sakta rörde sig i landskapet skuttade en hare fram, ivrigt sniffande på vägbanan. Göran trodde att den kanske spårade en hona som rört sig där tidigare… Haren sniffade runt länge och intensivt innan han skuttade in vid sidan av vägen och pausade  för en liten måltid.

130420_100_3132

Så härligt att kunna börja med fotoutflykter igen! Vinterkylan har inte lockat mig i år, så fotopausen från naturen har blivit rätt lång… Väl hemma igen från vår lilla fotoutflykt tog vi en härlig fika i trädgården och njöt av vårtecknen där! Där har våren skvallrat om sin ankomst rätt länge i form av krokus, snödroppar och scilla.

130404_100_3066

Annonser

~ av ÅsaV på 21 april 2013.

2 svar to “Härliga vår!”

  1. Fin stemningsrapport frå våren som sakte kjem. Likar uttrykket ditt med diffuse flater og små historiar om fuglar, dyr og blomar. Vakkert!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: