”Liten” har blivit stor

Detta är ”Liten” – en liten övergiven krabat som räddades från att svälta ihjäl av en jägare i våras. Björnparken Orsa Gröneklitt tog emot honom och såg till att han kom på fötter igen. Några månade gammal hade han lagt på hullet tillräckligt för att för första gången släppas ut i ett hägn Av en lycklig slump var jag där just när det skedde.

Göran och jag hade varit i parken hela eftermiddagen och det började närma sig stängningsdags. När vi passerade tigrarnas hägn märktes det att något var på gång. En av tigrarna sprang fram och tillbaka längs inhägnaden, intensivt stirrande mot ett mindre hägn i närheten. Tigern hade samma blick som en huskatt har när den spanar in en mus… Vi blev nyfikna och gick fram. Man kunde bara se ner i hägnet från en hängbro lite snett ovanför. Där nere skuttade den allra sötaste björnunge runt i gräset. Men han var inte ensam. Djurparkschefen, djurparksfotografen och en journalist var också närvarande för att föreviga detta tillfälle. Och så jag och Göran. Alla andra djurparksbesökare var någon annanstans.

I hägnet intill var de stora björnarna. ”Liten” var alldeles för liten att släppas ihop med dem än. Dessa bamsar var om möjligt ännu mer upphetsade än tigrarna. De stod upp på bakbenen ända framme vid inhägnaden och slog och skakade med ramarna mot stängslet, samtidigt som de snörvlade och gruffade högljutt. Men ”Liten” skuttade obekymrat runt i sitt hägn och utforskade vartenda skrymsle. Gissa om jag var avundsjuk på fotografen därnere?

Men jag blev bönhörd! ”Liten” är en duktig klättrare och efter ett tag klättrade han högt upp i en av de stammar som fanns i hägnet. Precis upp till min nivå! Tack för det ”Liten”!

Annonser

~ av ÅsaV på 20 augusti 2011.

Ett svar to “”Liten” har blivit stor”

  1. Men så underbart att läsa om Liten. Och vilken helt ljuvlig bild du fick. Ibland ska man ha tur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: